Na přípravu náplně rebarboru očistíme nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme 150 ml jablečného džusu. Přidáme cukr a pozvolna podusíme doměkka. V 50 ml jablečného džusu rozmícháme dort-želé, nalijeme do hrnce a krátce povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.
Na přípravu bílkové hmoty v míse vyšleháme šlehačem z bílků a soli tuhý sníh. Nakonec zašleháme i cukr.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a krátce vyšleháme dohladka. Těsto stejnoměrně rozdělíme do obou forem vyložených papírem na pečení a uhladíme. Sníh rozdělíme na obě těsta a povrchy posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpusy necháme vychladnout. Stáhneme z obou papír na pečení a jeden korpus přeneseme na podnos. Druhý korpus ostrým nožem nakrájíme na 16 stejných dílků.
Na spodní korpus naneseme náplň z rebarbory a uhladíme.
Smetanu v míse vyšleháme se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem šlehačem dotuha. Asi 1/3 šlehačky naplníme do cukrářského sáčku. Zbylou šlehačku naneseme na náplň a uhladíme. Po obvodu dortu nastříkáme 16 velkých pusinek. Nakrájený korpus rozložíme ozdobně na pusinky.
Do podávání dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení