Na přípravu těsta ve vodě rozdrobíme a rozpustíme droždí. V míse smícháme mouku se solí a cukrem. Přidáme sýr, olej a vodu s droždím a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na kruh o průměru asi 20 cm a ostrým nožem rozdělíme na 4 stejné díly. Každý díl skroutíme do spirály a naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 240 °C
Horkovzdušná trouba: 220 °C
Po 10 minutách snížíme teplotu a chléb dopečeme.
Doba pečení: asi 10 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Chleby necháme vychladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla