Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a solí. Přidáme mléko s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně v pánvi rozehřejeme olej a rozetřený česnek se špenátem krátce orestujeme. Osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr. Odstavíme a necháme zchladnout.
Těsto rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého dílu vyválíme pruh těsta 20 × 4 cm. Naneseme náplň a zarolujeme. Šneky přeneseme do vymazaných prohlubní formy řeznou stranou dolů. Povrch šneků potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Šneky necháme vychladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla