Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty naneseme na vymazané plechy a na několika místech je propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty pečeme.
Doba pečení: asi 15 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Oba pláty necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. V druhé polovině mléka rozmícháme Zlaté klasy a cukr, nalijeme do vroucího mléka a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného zamíchání zcela vychladnout. Poté přidáme jogurt a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
Z obou plátů ostrým nožem vykrojíme tvar srdce. Krémem naplníme cukrářský sáček a spodní plát naplníme krémem. Vrchní plát jemně přitlačíme a na povrchu dozdobíme zbylým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobení v míse vyšleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na povrch moučníku a stejnoměrně rozetřeme. Dozdobíme drobným ovocem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení