Na přípravu těsta svaříme v kastrůlku vodu, máslo, sůl, cukr a vanilínový cukr. Odstavíme z plotny, přidáme mouku a vymícháme do hladkého těsta, které se nelepí na okraj kastrůlku. Vložíme do mísy a do zchladlého těsta zapracujeme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce.
Těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plechu vyloženém papírem na pečení tvoříme srdíčka (asi Ø 8 cm). Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Prvních 15 minut troubu neotevíráme!
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: asi 190 °C
Horkovzdušná trouba: asi 170 °C
Srdíčka necháme vychladnout a podélně rozřízneme.
Na přípravu náplně propasírujeme přes sítko rozmrazené lesní plody, přidáme moučkový cukr, tvaroh, jogurt a promícháme. Smetanu ke šlehání ušleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do ovocné směsi. Náplní naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Srdíčka naplníme a uložíme na 40 minut do chladničky.
Před podáváním lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení