Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně zašleháme vejce – každé šleháme asi 1/2 minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme mléko a ve dvou dávkách pomalu zašleháme do ušlehané hmoty.
Formu na srdce vymažeme a vysypeme moukou a těsto nalijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Po upečení necháme korpus 10 minut vychladnout ve formě. Pak nožem uvolníme okraj formy, korpus položíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout.
Polevu připravíme podle návodu na obale a potřeme jí rovnoměrně srdce. Dozdobíme kytičkami z lentilek .
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení