Na přípravu těsta omyjeme pomeranče a vložíme je do většího hrnce. Zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 60 minut, dokud nezměknou. Pomeranče vyjmeme a necháme je vychladnout.
Pomeranče nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semínka a ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. V míse vyšleháme vejce s cukrem, zázvorem a muškátovým květem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zašleháme pyré a mouku smíchanou s kypřicím práškem dohladka, přidáme mandle a zašleháme. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme ve formě vychladnout.
Na přípravu polevy v kastrůlku svaříme vodu s cukrem. Přidáme nalámanou čokoládu a mícháme, dokud není lesklá. Polevu naneseme na povrch koláče tak, aby stékala po okraji. Ozdobíme kůrou a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení