Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, droždí a cukr. Přidáme vodu a olej a vypracujeme hladké těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
Tyčky na opékání obalíme alobalem asi do jedné třetiny.
Těsto vyjmeme z mísy a znovu prohněteme na pomoučené pracovní ploše. Vytvarujeme z něj váleček a rozdělíme na 6 stejných kusů. Z každého kusu vyválíme váleček dlouhý asi 40 cm. Každý váleček omotáme kolem tyčky obalené alobalem počínaje špičkou.
Opékáme na otevřeném ohni nebo na grilu asi 10 – 15 minut, dokud všechny strany lehce nezhnědnou.
Doba pečení: 10 - 15 minut
Po upečení opatrně stáhneme chléb z alobalu a necháme lehce zchladnout
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení