Na přípravu těsta rozinky zalijeme rumem a necháme je asi hodinu macerovat. V kastrůlku ohřejeme mléko a v něm necháme rozpustit máslo. V míse smícháme mouku, sůl, droždí, mandle, cukr a kůru. Přidáme vanilkovou pastu, obě kandované kůry, máslo s mlékem a rozinky v rumu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut kynout.
Z vykynutého těsta vytvoříme válečky o ø 4 cm a ostrým nožem je nakrájíme na asi 2 cm bochánky. Bochánky rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Ještě horké bochánky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky máslem a posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení