Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím, solí a cukrem a skořicovým cukrem. Přidáme mléko, máslo, cider a žloutky a ručně vypracujeme dohladka. Poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Na přípravu náplně jablka očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme jablka, pastu, cukr a podusíme asi 5 minut. Přilijeme cider s octem a podusíme ještě asi 5 minut, dokud se tekutina neodpaří. Odstavíme a necháme vychladnout.
Do vykynutého těsta zapracujeme vychladlá jablka, poprášíme moukou a necháme ještě asi 30 minut přikryté utěrkou na teplém místě kynout.
Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 2 cm. Z plátu vykrájíme kolečka, které necháme ještě asi 20 minut kynout.
Vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme po obou stranách dozlatova.
Usmažené šišky pokládáme na ubrousky, abychom se zbavily přebytečného oleje.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení