Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím a solí. Přidáme vodu a olej a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně na pánvi s olejem orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso, prolisovaný česnek a na kostičky nakrájenou červenou papriku. Ochutíme rozmarýnem, paprikou, solí a pepřem a asi 5 minut restujeme. Směs odstavíme, vmícháme kozí sýr a necháme vychladnout.
Do vykynutého těsta ručně zapracujeme náplň. Z těsta utvoříme placičky, které naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Na přípravu dipu v míse smícháme zakysanou smetanu s prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
Pečivo lze podávat teplé i studené. Servírujeme s dipem.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla