Na přípravu těsta připravíme směs s rostlinným tukem, vodou a vejci podle návodu na obale. Poté těsto vložíme do cukrářského sáčku a na vymazané plechy vytvoříme 20 větrníčků. Posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Větrníčky necháme na plechu zcela vychladnout.
Na přípravu jablečné náplně rozinky zalijeme rumem a necháme asi 30 minut macerovat. Do pánve vložíme jablka, zalijeme citrónovou šťávou, přidáme cukr a skořicový cukr a asi 5 minut je podusíme. V jablečné šťávě rozmícháme směs na náplň a vlijeme na jablečnou směs. Přidáme rozinky namočené v rumu a mandlové plátky a asi minutu povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout.
Vychladlé větrníčky jednou podélně rozřízneme a na spodní díl větrníčků rozdělíme jablečnou náplň.
Na přípravu smetanové náplně v míse vyšleháme smetanu s pastou a cukrem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na nejvyšší stupeň dotuha. Naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na jablečnou náplň. Zakryjeme vrchním dílem větrníčků a uložíme do chladničky. Před podáváním můžeme větrníčky vložit do papírových košíčků nebo je poskládáme na větší podnos do tvaru stromečku a posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení