Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, mléko a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme asi na 15 minut do mrazničky.
Obsah sáčku dobře rozmícháme s cukrem a vanilínovým cukrem v 1/3 připraveného mléka. Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Poté odstavíme z plotny a vmícháme předem připravenou směs na krém. Krém vrátíme na plotnu a za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.
Připravený krém necháme mírně vychladnout.
Polovinu těsta na hrubém struhadle nastrouháme na dno vymazaného a moukou vysypaného plechu. Naneseme nastrouhané jablka a posypeme cukrem. Poté naneseme připravený krém a rozdrobený tvaroh a nastrouháme zbylé těsto z mrazáku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Koláč necháme vychladnout.
Povrch koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení