Kynuté těsto připravíme dle návodu na obale výrobku Buchty. Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučněném vále uhněteme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme na kulatou placku o průměru asi 30 cm a rádýlkem ji rozkrájíme na 8 trojúhelníků (jako pizzu).
Příprava náplně: Všechny suroviny na náplň v míse důkladně promícháme.
Na kratší stranu trojúhelníku dáme 1 polévkovou lžíci náplně a těsto zavineme do „rohlíčku“. Rohlíček položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, malinko posolíme a pečeme v předehřáté troubě:
Na kratší stranu trojúhelníku dáme 1 polévkovou lžíci náplně a těsto zavineme do „rohlíčku“. Rohlíček položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem, malinko posolíme a pečeme v předehřáté troubě:
Doba pečení: 20 - 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Takto upečené rohlíčky chutnají nejlépe vlažné.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla