Těsto připravíme podle návodu na obale. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45-60 minut.
Makovou náplň připravíme podle návodu na obale s vodou nebo mlékem.
Vykynuté těsto pomocí válečku rozválíme na pomoučeném vále na výšku asi 1 cm a rozkrájíme na 6 stejných dílů. Každý díl naplníme makovou náplní a švestkami. Okraje těsta spojíme stlačením. Strany a povrch buďáků potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky olejem. Naskládáme na vymazaný plech spojenou stranou dolů.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Buďáky necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení