Na přípravu pralinek švestky podélně rozřízneme a necháme asi na hodinu (podle tvrdosti švestek) macerovat v alkoholu.
Na pocukrované pracovní ploše vyválíme pomocí válečku z marcipánu čtverec 30 x 30 cm a nakrájíme ho na obdélníčky 5 x 6 cm. Vždy půlku švestky položíme doprostřed obdélníčku, strany přitlačíme a zabalíme.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a nalijeme do misky. Zabalené švestky v marcipánu pomocí vidličky ponoříme do polevy a necháme odkapat na mřížce.
Polevu necháme zatuhnout. Pomocí vidličky zbylou polevou tenkými prameny pralinky dozdobíme. Až do podávání uložíme do chladničky.
Servírujeme v papírovém košíčku.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení