Na přípravu drobenky v míse smícháme vločky s cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně švestky necháme na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. Švestky nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme 100 ml šťávy a přivedeme k varu. Ve zbylé šťávě rozmícháme Zlatý klas s cukrem. Směs nalijeme do hrnce a asi minutu povaříme. Hrnec odstavíme a necháme zchladnout.
Vykynuté těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a vytvoříme okraj vysoký asi 3 cm. Těsto posypeme polovinou mandlových plátků, naneseme náplň a uhladíme. Povrch koláče posypeme drobenkou a zbytkem mandlových plátků. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obale a koláč dozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení