Sušenky rozdrobíme najemno (buď v mixéru, nebo použijeme igelitový sáček, do kterého sušenky vložíme a rozdrobíme je např. válečkem). Máslo rozehřejeme, přidáme k rozdrobeným sušenkám a promícháme. Dortovou formu vyložíme papírem na pečení, sušenkovou směs rovnoměrně vsypeme na dno formy, upěchujeme dnem sklenice a vložíme do chladničky alespoň na 15 minut.
Z mléka, cukru a pudingových prášků uvaříme hustý puding, překryjeme jej potravinářskou fólií tak, aby se fólie úplně dotýkala pudingu, a necháme vychladnout (zabráníme tak vytvoření škraloupu na povrchu).
Vychladlý puding prošleháme elektrickým ručním šlehačem, postupně přidáváme tvaroh. Šlehačku s moučkovým cukrem vyšleháme dotuha a ručně, zlehka vmícháme do krému.
Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a ihned do něj po částech vmícháme pudingový krém. Krém rozetřeme na sušenkový korpus. Ozdobíme konzervovaným ananasem, sušeným kokosem nebo sušenými kokosovými hoblinami. Uložíme do chladničky nejméně na 2 hodiny.
Dort krájíme čistým nožem, který po každém řezu utřeme papírovou utěrkou.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení