Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.
Na přípravu náplně rajčata nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme maso, vejce, zakysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, koření, sůl a pepř a vařečkou důkladně promícháme.
Těsto rozdělíme na poloviny a na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na pláty 30 x 40 cm. Z každého plátu nakrájíme 9 obdélníků, na spodní třetinu každého obdélníku naneseme náplň a zarolujeme. Tyčinky přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme mlékem a posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Tyčinky lze podávat teplé i studené.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla