Na přípravu těsta necháme kompot na sítku důkladně odkapat. V míse vyšleháme máslo s marcipánem, cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem dohladka. Přidáme Zlatý klas smíchaný s moukou a kypřicím práškem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto uložíme asi na 30 minut do chladničky. Poté ho naneseme na dno a okraje vymazané a moukou vysypané formy. Na povrch naskládáme odkapané půlky švestek.
Na přípravu náplně uvaříme puding s mlékem, smetanou a cukrem podle návodu na obale. Odstavíme, přidáme do něj kaštanové pyré a vymícháme dohladka. Náplň naneseme na švestky a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Koláč necháme vychladnout.
Před podáváním koláč pocukrujeme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení