Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s mandlemi, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto naneseme do vymazaných a moukou vysypaných formiček a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Na ganache zahřejeme v kastrůlku smetanu a odstavíme. Do smetany nalámeme čokoládu a metličkou mícháme tak dlouho, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Ganache necháme vychladnout, uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a poté vyšleháme. Ganache vložíme do cukrářského sáčku a naneseme na tartaletky.
Na přípravu krému vyšleháme Crèmé Olé elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale, ale jen s 200 ml mléka. Krém naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na tartaletky.
Dozdobíme ostružinami. Tartaletky uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení