Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, skořicí, cukrem, vanilkovým cukrem a kůrou. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Nakonec vmícháme čokoládové kousky. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 50 minut na teplém místě kynout.
Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (asi 30 × 40 cm) a nakrájíme na devět stejných dílů. Z každého dílu vypracujeme kouli a poskládáme je do vymazané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
V kastrůlku zahříváme mléko s cukrem za stálého míchání, dokud nezíská sirupový nádech. Povrch buchet potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení