Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky. V míse je smícháme s máslem a ručně vypracujeme dohladka. Hmotu přitiskneme na dno a strany vymazané formy do výšky asi 10 cm a uložíme asi na 30 minut do chladničky.
Na 1. vrstvu v míse vyšleháme mascarpone s tvarohem, vejcem, žloutky, cukrem, vanilkovými cukry a moukou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naneseme na korpus a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Necháme vychladnout.
Na vychladlou 1. vrstvu naneseme nakrájené jahody. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, nalijeme na jahody a necháme ztuhnout.
V míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na jahodovou vrstvu a pomocí lžičky vytvoříme na povrchu vlnky.
Dozdobíme jahodami. Uložíme ještě asi na 2 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení