Na přípravu těsta rozdrtíme sušenky pomocí válečku, vložíme je do misky a pokapeme rumem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka.
Pokud nemáme formičky, misky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala přes okraj misky. Korpus rozdělíme do misek a pomocí lžičky ho přitlačíme ke dnu.
Na přípravu náplně želatinu nasypeme do misky, zalijeme ji vodou a necháme asi 10 minut nabobtnat. V míse smícháme jogurt s tvarohem, cukrem, vanilkovým cukrem a pastou. V kastrůlku zahřejeme smetanu s cukrem asi na 60 stupňů. Odstavíme a vmícháme nabobtnalou želatinu a mícháme, dokud se želatina zcela nerozpustí. Přidáme 2 PL jogurtové směsi a promícháme. Poté vše vlijeme do zbyl jogurtové směsi a důkladně promícháme. Naneseme na korpusy a vložíme do chladničky ztuhnout.
Kompotované meruňky necháme na sítku odkapat a poté s nimi dozdobíme povrch dortíčků.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty