Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem dopěny. Přidáme smetanu a olej. Poté střídavě vmícháme tuhý sníh z bílků, mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme do formiček vymazaných kokosovým olejem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpusy necháme vychladnout.
Na přípravu krému v míse ručně metličkou vymícháme mascarpone se smetanou, vanilínovým a moučkovým cukrem dohladka. Odebereme 5 PL krému a vmícháme do něj kokos. Zbylý krém uložíme do chladničky.
Na přípravu želé jahody očistíme a hrnci s cukrem rozvaříme. Poté je přes sítko propasírujeme a šťávu přitom zachytíme. Asi 4 KL šťávy odebereme na pokapání korpusů. Zbylou šťávu doplníme vodou do 230 ml a nalijeme do kastrůlku. Přidáme dortové želé a asi minutu povaříme podle návodu na obale. Nalijeme do malého plechu s vyšším okrajem a necháme zatuhnout.
Korpusy vyjmeme z formiček a vrchní části asi 2 cm vysoké odřízneme. Do spodní části vtlačíme kolečko a pomocí lžičky korpus vydlabeme tak, aby vznikl dostatečný prostor pro krém a želé. Odebraný krém s kokosem rozdělíme do vydlabaných korpusů. Na krém naneseme vykrojené kolečko ze ztuhlého želé a zakryjeme vrchní částí korpusu. Poté strany o povrch dortíčků potřeme zbylým vychlazeným krémem. Spodní část korpusů obsypeme rozdrobeným vydlabaným korpusem.
Povrch dortíčků posypeme trochou kokosu a dozdobíme vykrojeným srdíčkem z želé.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení