Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s pudingovým práškem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce a smetanu a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dohladka. Poté zlehka vařečkou vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme na papír na pečení a necháme zcela vychladnout.
Na přípravu náplně očistíme jahody a nakrájíme na malé kousky. Smetanu se Smeta-fixem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Do šlehačky vmícháme jahody. Korpus jednou podélně rozřízneme. Na spodní díl naneseme náplň, uhladíme a přiklopíme vrchním dílem.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Polevou potřeme celý povrch dortu a necháme ztuhnout. Marcipán obarvíme gelovou barvou. Pomocí válečku ho vyválíme a vykrájíme nebo ručně vytvoříme srdíčka. Dort srdíčky dozdobíme.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení