Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem šlehačem do pěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme. Okolo spodního korpusu upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu náplně v míse smícháme jogurt s vanilkovým dezertem, vanilkovými cukry a cukrem metličkou dohladka. V jiné míse vyšleháme smetanu šlehačem dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned důkladně vmícháme do směsi. Polovinu náplně naneseme na spodní korpus a uhladíme. Zakryjeme vrchní částí korpusu a naneseme zbylou náplň. Dort uložíme asi na 6 hodiny do chladničky, nejlépe přes noc.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení