Pláty těsta vyjmeme z chladničky a necháme je asi 30 minut při pokojové teplotě. Poté pláty naneseme na dna vymazaných plechů a jeden plát pomocí rádýlka nakrájíme na 24 čtverců. Na několika místech vše propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plát i čtverečky necháme vychladnout.
Na přípravu pudingového krému uvaříme v hrnci z mléka, Zlatého klasu, cukru a vanilínového cukru puding podle návodu na obale. Hrnec odstavíme a za občasného zamíchání necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo šlehačem dohladka a po částech zašleháme vychladlý puding na hladký krém. Krém stejnoměrně naneseme na nerozkrájený vychladlý plát.
Na přípravu šlehačky vyšleháme smetanu se smeta-fixem a cukrem šlehačem do tuha. Šlehačku naneseme na pudingový krém a uhladíme.
Na povrch naskládáme čtverečky a zlehka je přitiskneme. Uložíme do chladničky asi 1 hodinu ztuhnout
Po vychladnutí nakrájíme ostrým nožem. Před podáváním povrch poprášíme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení