Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Postupně zašleháme olej, vodu a med. Přidáme obě mouky smíchané s kypřicím práškem do perníku a skořici a zlehka ručně vymícháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto naneseme do formy vymazané olejem. Postupně vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 50 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Bábovku necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ji opatrně vyklopíme.
Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a povrch bábovky polijeme. Dozdobíme nasekanými mandlemi a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení