Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků a soli elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a máslem do pěny. Přidáme čokoládu, mouku smíchanou s mandlemi a kypřicím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Nešleháme, jen opatrně promícháme. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 60 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté ho 2 x podélně rozřízneme.
Na přípravu krému uvaříme puding s mlékem podle návodu na obale. Horký puding zakryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.
V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme čokoládu, rum a pomerančovou šťávu. Nakonec postupně přidáváme vychladlý puding (puding i máslo musejí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se krém nesrazil). Pomeranč oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Všechny 3 díly korpusu pokapeme rumem.
Spodní díl korpusu položíme na podnos, naneseme 1/3 krému a uhladíme. Na povrch naneseme polovinu nakrájeného pomeranče. Zakryjeme středním dílem, opět naneseme 1/3 krému a naneseme zbylý pomeranč. Položíme vrchní díl korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu. Dort uložíme asi na hodinu do chladničky.
Na polevu v kastrůlku zahřejeme smetanu těsně pod bod varu. Odstavíme a přidáme do ní nalámanou čokoládu a máslo. Metličkou mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Polevu nalejeme na povrch dortu tak, aby nám po stranách stékala. Povrch ozdobíme kousky pomeranče a uložíme do chladničky ztuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení