Na přípravu těsta v míse vyšleháme směs na těsto s vejci a smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 30 minut
Elektrická trouba: 160 °C
Horkovzdušná trouba: 140 °C
Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme.
Na přípravu krému v míse vyšleháme směs na krém se smetanou, zakysanou smetanou a tvarohem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.
Povrch dortu ozdobíme brusinkami a poprášíme moučkovým cukrem. Dort uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení