Na přípravu těsta vložíme do kastrůlku nakrájené datle. Zalijeme pomerančovým džusem, zakryjeme pokličkou a asi 10 minut za občasného zamíchání povaříme. Odstavíme, necháme zchladnout. Poté naneseme do mísy a pomocí mixéru rozmixujeme. Přidáme extrakt, aroma, vejce, med a mouku smíchanou s kypřicím práškem, kořením a kůrou a vymícháme dohladka. Nakonec vmícháme ovoce, ořechy a čokoládové kousky a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané nebo papírem na pečení vyložené formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Koláč necháme asi 10 minut ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Polevu rozpustíme podle návodu na obale a celý povrch koláče polevou ozdobíme. Posypeme zdobením, dozdobíme sušeným ovocem a ořechy a necháme zatuhnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení