Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s vodou, cukrem, olejem a solí šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kůrou. Nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto naneseme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme vychladnout. Poté vyjmeme z formy, přendáme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.
Na přípravu krokantu na pánvi zkaramelizujeme cukr s vodou. Vmícháme ořechy, odstavíme a necháme vychladnout.
Na náplň v míse vyšleháme tvaroh s vanilkovým cukrem, cukrem a 2 PL džusu. Želatinu necháme s 5 PL džusu asi 10 minut nabobtnat. Poté ji za stálého míchání zahřejeme (nevaříme) až do úplného rozpustíme. A ihned vmícháme do tvarohové směsi. Smetanu vyšleháme šlehačem dotuha a zlehka vmícháme do tuhnoucí směsi. Nakonec vmícháme 2 PL krokantu.
Náplň naneseme na korpus a uhladíme.
Dort ozdobíme po krajích plátky pomeranče a zbylým krokantem. Uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení