Na přípravu sirupu vložíme kousky pomeranče do hrnce. Přidáme hřebíčky, skořici, kardamom a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme z plotny a necháme zchladnout. Poté přidáme cukr se Sirupfixem, důkladně promícháme a uložíme přes noc do chladničky.
Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme k varu a asi 5 minut povaříme. Odebereme případnou pěnu a ještě horký ho nalijeme do sterilních a nahřátých láhví. Láhve pečlivě uzavřeme víčkem a asi na 20 minut položíme naležato.
Sirup po otevření skladujeme v ledničce. Doporučené ředění: 1 díl sirupu a 10 dílů vody.
Související recepty
Zavařování
Zavařování
Zavařování