Všechny ingredience dáme do výkonného mixéru a rozmixujeme na tekuté těsto. I když se vám bude zdát tekutější než na jaké jste zvyklí, nemějte obavy. Stačí už jen na suché pánvi smažit tenoučké placky vámi požadované velikosti. Buď větší jako tortilla, nebo menší jako tacos.
Na olivovém oleji si dozlatova usmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájená cherry rajčata, špetku soli a občas promícháme, dokud rajčata nepustí šťávu. Přidáme rukama nebo vidličkou rozdrobené tofu, promícháme a dochutíme postupně kurkumou, černou solí, lahůdkovým droždím a smetanou. Ochutnáme a doladíme podle našich preferencí. Chvíli před koncem přidáme také uvařené fazole. Důkladně promícháme a náplň máme hotovou.
Okurku si nastrouháme nahrubo do misky a vyždímáme z ní přebytečnou šťávu. Osolíme podle chuti, přidáme smetanu, čerstvý kopr, zamícháme a perfektní dip k čemukoli je na světě. My ho tentokrát použijeme jako dokonalou součást našich špenátových taco placek s tofu míchanicí. Všechno postupně vrstvíme na placku, rolujeme, překládáme a v servírování se necháme unášet fantazií. Zůstává už jen popřát dobrou chuť.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla