Tapiokové perly namočíme na hodinu do vody. Připravíme si dvě nebo tři nádobky, ze kterých budeme dezert po ztuhnutí vyklápět. Já jsem zvolila obyčejné hladké skleničky. Vodu z perel slijeme, v hrnci rozmícháme kokosové mléko s ananasovou šťávou a do směsi přidáme perličky. Pomalu a za občasného míchání přivedeme k varu a ještě krátce povaříme, aby perly zprůsvitněly. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Občas promícháme. V jiném menším hrnci rozpustíme VEGA Gel v ananasové šťávě. Za občasného míchání přivedeme k varu. Vaříme minutu, potom odstavíme a metličkou opatrně vmícháme do kokosové směsi. Rozdělíme do skleniček předem vypláchnutých studenou vodou. Dáme ztuhnout do chladničky.
Ananas rozmixujeme spolu s limetkovou šťávou a cukrem. V hrnci rozmícháme VEGA Gel v ananasové šťávě, minutu povaříme a přimícháme do ananasu. Sklenice vyndáme z chladničky a rozdělíme do nich ananasovou směs. Dáme opět na několik hodin chladit. Před podáváním jemně uvolníme nožem a vyklopíme na talířky.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty