Na přípravu těsta dáme do velké mísy na jednou stranu mouku a droždí, na druhou stranu mísy dáme cukr a sůl a vše promícháme.
Ve druhé míse smícháme vodu a olej. Uprostřed směsi s moukou uděláme důlek a přilijeme směs vody s olejem. Postupně přimícháváme mouku do vody s olejem tak, aby se spojily a vytvořily lepivé těsto
Těsto hněteme na lehce pomoučené pracovní ploše asi 8-10 minut dohladka.
Těsto vložíme do olejem vymazané mísy a přikryjeme ho naolejovanou potravinovou fólií. Necháme těsto zdvojnásobit, což by mělo trvat asi hodinu.
Vyklopíme těsto na pracovní plochu lehce poprášenou moukou a asi minutu ho ručně hněteme, abychom odstranili případné vzduchové bubliny.
Těsto vyválíme pomocí válečku na obdélník dlouhý asi 25-30 cm. Pomocí ostrého kráječe na pizzu nakrájíme těsto na proužky silné asi 1-2 cm a položíme je mírně od sebe na plech vysypaný moukou.
Tyčinky přikryjeme naolejovanou potravinovou fólií a necháme asi 30 minut kynout.
Tyčinky vložíme do předehřáté trouby.
Doba pečení: asi 15 - 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Tyčinky vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla