Papáju oloupeme a rozpůlíme, semena odstraníme. Jablko umyjeme a rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a všechny tři přísady pokrájíme na drobné kostky. Bylinkový ocet s cukrem krátce zahřejeme, dokud se cukr nerozpustí, a necháme vychladnout. Přimícháme smetanu a kostičky cibule a ovoce. Dip dochutíme solí a podáváme nejlépe ke grilovanému nebo pečenému masu.
Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Ovčí sýr rozmačkáme vidličkou. Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Třešňové papriky nakrájíme na drobno. Smetanu promícháme s ovčím sýrem, česnekem a paprikou a podáváme např. k dušené nebo syrové zelenině nebo k pečenému masu.
Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Smetanu promícháme s nastrouhanou mrkví a česnekem, dochutíme kari, solí a pepřem. Podáváme např. k syrové zelenině nebo k pečeným bramborám.
Česnek oloupeme a rozmačkáme lisem na česnek. Majonézu smícháme se smetanou a česnekem, případně dochutíme kořením. Je výborný ke grilovanému masu, rybě nebo zelenině.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla