Brambory umyjeme, v přikrytém hrnci s vodou přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme pod pokličkou 20 až 25 minut do měkka. Brambory slijeme, ještě horké oloupeme a necháme vychladnout. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobno. Okurky také nakrájíme na drobné kostky. Brambory pokrájíme na plátky.
1 PL olivového oleje zahřejeme a podusíme na něm šalotku. Přidáme smetanu, 4PL okurkového nálevu a pomerančovou šťávu a ohřejeme. Dobře ochutíme solí a pepřem. Nálev na salát ještě za tepla smícháme s plátky brambor a okurkami a necháme přibližně 1 hodinu odležet.
Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Rukolu přebereme, umyjeme a necháme okapat. Salát znovu dochutíme. Pokud je salát příliš „tuhý“, přilijeme ještě trochu okurkového nálevu. Bramborový salát naaranžujeme s rukolou a podle chuti pokapeme trochou olivového oleje. Ozdobíme rajčaty.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla