Na přípravu těsta mouku prosejeme do mísy a dobře promícháme se sušeným droždím. Postupně přidáme zbývající přísady a pomocí robota s hnětacím hákem vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme a necháme na teplém místě kynout, dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
Vykynuté těsto vyklopíme na lehce pomoučenou pracovní plochu (přitlačíme na plocho a přeložíme zleva a zprava směrem ke středu). Necháme 5 minut odpočinout a rozválíme na obdélník (přibližně 50 x 25 cm). Potřeme brusinkovým kompotem a posypeme mandlemi. Těsto srolujeme z kratší strany a ostrým nožem ho podélně rozřízneme na poloviny. Prameny těsta stočíme k sobě řeznou stranou nahoru a vložíme do bochníkové formy vymazané veganským margarínem, kde cop necháme ještě přibližně 20 minut kynout.
Formu umístíme do předehřáté trouby na mřížku v dolní polovině trouby.
Doba pečení: asi 45 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Vychladnutý kynutý cop posypeme moučkovým cukrem.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení