Upečený cop necháme vychladnout.
Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sušeným droždím, solí a cukrem. Přidáme ovesný nápoj a ručně hněteme přibližně 5 minut. Poté přidáme po částech margarín a opět hněteme přibližně 10 minut, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto. Těsto přikryjeme a necháme kynout do zdvojnásobení objemu (přibližně 60-90 minut).
Těsto přeneseme na lehce pomoučněnou pracovní plochu, přitlačíme a přeložíme ze všech čtyř stran. Těsto znovu přikryjeme a necháme kynout ještě 30 minut.
Těsto rozdělíme na 2 díly po přibližně 450 g a vytvarujeme nejprve kulaté, poté podlouhlé bochánky. Střídavě zpracováváme prameny těsta tak, aby si těsto mohlo vždy trochu odpočinout, a válíme je oběma rukama směrem od středu na délku přibližně 50-60 cm. Středy pramenů těsta by měly být o něco silnější než konce.
Prameny těsta spleteme do copu. Položíme ho na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme ho a necháme dalších 30 minut kynout.
Na přípravu směsi na potření smícháme olej s ovesným nápojem, javorovým sirupem a kurkumou. Směsí cop dvakrát potřeme.
Cop vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 25 - 35 minut
Elektrická trouba: 220 °C
Horkovzdušná trouba: 200 °C
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení