Na přípravu korpusu vložíme mandle do kuchyňského robota se sekáčkem a nasekáme najemno. Přidáme zbylé ingredience a opět nasekáme najemno.
Směs na korpus přitlačíme na dno skleniček a dáme ztuhnout do lednice.
Na přípravu těsta vložíme namočené kešu oříšky do kuchyňského robotu se sekáčkem a rozsekáme je při nejvyšších otáčkách dohladka.
Na robotu vyměníme sekáček za šlehací metlu, ke kešu oříškům přidáme kokosový nápoj, který před otevřením protřepeme, javorový sirup, citronovou šťávu, kokosový olej a vanilkovou pastu a směs vyšleháme dohladka. Nakonec přidáme maliny a znovu vyšleháme dohladka.
Těsto nalijeme rovnoměrně na vychlazený korpus a dáme na 4 hodiny nebo přes noc do chladničky ztuhnout.
Omáčku lze připravit před podáváním cheesecaku a uchovávat v chladničce až týden. Pokud v chladničce příliš zhoustne, vložíme ji na 30 sekund do mikrovlnné trouby, aby změkla. Na přípravu omáčky zahřejeme při stálém míchání kokosový nápoj v pánvi na mírném stupni, dokud se nezačne vařit. Odstavíme z plotny a za stálého míchání přidáváme čokoládu, dokud se nerozpustí.
Ke směsi přidáme moučkový cukr, kakao a vanilkovou pastu a mícháme dokud se vše nerozpustí – pokud není omáčka zcela rozpuštěná, dáme pánev zpět na mírný stupeň a mícháme, dokud nebude hladká. Omáčku necháme vychladnout a uložíme ji do lednice.
Cheesecake vyjmeme z chladničky, povrch pokapeme čokoládovou omáčkou a dozdobíme malinami.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení