V míse důkladně vyšleháme bílek s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Směsí naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme věnečky do tvaru věnce. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Doba sušení: asi 90 - 120 minut
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Troubu vypneme a věnec necháme v uzavřené troubě vychladnout.
Náplň vyšleháme se smetanou šlehačem podle návodu na obale. Náplň vložíme do cukrářského sáčku a nastříkáme na věnečky.
Na ozdobení marcipán rozdělíme na 4 stejné díly a každý obarvíme jinou barvou. Z obarveného marcipánu vytvoříme malá vajíčka a naneseme je na náplň.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení