Na přípravu těsta smícháme směs na buchty s přibaleným droždím. Přidáme vodu, olej, vejce, rumové aroma a vše důkladně ručně vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěny nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 45 až 60 minut vykynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na pět stejných dílů. Ze čtyř vyválíme válečky o délce 40 cm. Upleteme cop a stočíme do věnce, na konci dobře spojíme. Položíme na vymazaný plech. Zbývající pátý díl rozdělíme na čtyři stejné kousky, z každého vyválíme váleček o délce 20 cm, položíme na věnec a vytvoříme „hnízda“ pro umístění vajec. Ponecháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po vychladnutí věnec pocukrujeme a do „hnízd“ vložíme obarvená vajíčka.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení