Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a kardamomem. Přidáme rozinky, mléko, olej a vejce a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě ho necháme asi 45 minut vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly. Z jednoho dílu vytvarujeme tělo zajíce a položíme ho na plech vyložený papírem na pečení. Druhý díl použijeme na hlavu, horní končetiny a čumáček. Z části třetího dílu vytvarujeme dolní končetiny a ze zbytku vyválíme asi 25cm válečky, které zapleteme a použijeme na uši zajíce.
Zajíce potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a na oči použijeme 2 rozinky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 40 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení