Na přípravu těsta připravíme odpalované těsto s vodou, máslem a vejci podle návodu na obale. Těsto rozdělíme stejnoměrně do tukem vymazaných 2 dortových forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Prvních 20 minut pečení troubu neotvíráme!
Korpusy necháme vychladnout.
Ze směsi na přípravu krému uvaříme s mlékem vanilkový krém podle návodu na obale. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém.
Na jeden vychladlý korpus nastříkáme pomocí cukrářského sáčku vanilkový krém.
Na karamelový krém vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Karamelový krém naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme na vanilkový krém. Druhý korpus zlehka položíme na krém a uložíme do chladničky.
Na přípravu karamelu v kastrůlku pozvolna rozpustíme cukr. Jakmile zhnědne, opatrně přilijeme smetanu a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Povrch dortu polijeme karamelem a uložíme do chladničky.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení