Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. V jiné míse metličkou vymícháme vejce se žloutkem, olejem a vínem dohladka a nalijeme do sypké směsi. Těsto ručně vypracujeme dohladka. Těsto na pomoučené pracovní ploše postupně po částech vyválíme pomocí válečku na plát o tloušťce asi 8 mm. Z plátu pomocí rádýlka nebo nože nakrájíme tenké pásky 1 x 10 cm. Spletením 3 pásků k sobě vytvoříme copánek. Copánky naneseme na plechy vyložené papírem na pečení.
Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky bílkem a posypeme solí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Copánky necháme vychladnout.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla