Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí, třtinovým cukrem, cukrem a kůrou. Přidáme máslo a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky odležet.
Na přípravu náplně v míse smícháme očištěné ovoce s vanilkovým cukrem, cukrem, šťávou a pudingovým práškem.
Těsto rozdělíme na 4 díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku z každého dílu kolečko. Kolečka naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Do středu každého kolečka rozdělíme náplň tak, že necháme po stranách asi 3 cm široký okraj.
Kraje volného těsta přehneme směrem do středu. Potřeme je pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Galetky necháme vychladnout. Před podáváním galetky můžeme pocukrovat.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení