Na přípravu náplně necháme kompot odkapat na sítku a šťávu přitom zachytíme.
Na přípravu drobenky v míse smícháme kokos s cukrem. Přidáme zakysanou smetanu a ručně vypracujeme drobenku.
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou se solí a kypřicím práškem a krátce na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Korpus necháme mírně vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme puding podle návodu na obale, ale místo mléka použijeme šťávu z kompotu a 50 g cukru. Do horkého pudingu vmícháme višně, naneseme na předpečený korpus a uhladíme. Povrch rovnoměrně posypeme drobenkou. Vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 3. Doba pečení: asi 20 minut
Koláč necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení