Na přípravu těsta v míse smícháme droždí, cukr, vodu a mléko. Přidáme mouku, olej, kůru a skořicový cukr a vypracujeme hladké a pružné těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.
Pracovní plochu lehce poprášíme moukou a vyválíme obdélník 25x55 cm. V misce smícháme džem s ořechy, natřeme na těsto a od delší strany zarolujeme. Váleček podélně rozkrájíme, obě poloviny položíme vedle sebe řeznou stranou od sebe a na jednom konci je spojíme. Věnec opatrně přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
Přehazujeme jeden pruh těsta přes druhý do copu ze dvou pramenů. Na konci spojíme a vytvoříme věnec, konce přimáčkneme. Věnec potřeme mlékem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Doba pečení: 15 - 20 minut
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení